GEBELİĞİN 34. HAFTASI
RANDEVU TALEP ET

ONLINE RANDEVU

*Saat 19.00’ dan sonraki online randevu talepleriniz için tarafınıza saat 09.00’ dan sonra geri dönüş yapılacaktır.

    Randevu İçin Hemen Arayın!
    (Pzt - Cuma 10:00 ve 18:00 arası)

    GEBELİĞİN 34. HAFTASI

    GEBELİĞİN 34. HAFTASI

    Gebelikte 34. Haftada bebeğinizde görülebilecek değişiklikler nelerdir?

    Gebelikte bu hafta içerisinde erken doğum gibi sıkıntılarla karşılaşılsa dahi bebeğin hayatta kalma ihtimali oldukça yüksektir. Bebeğin tüm organları geliştiği gibi bu haftada akciğerleri daha da gelişecek ve nefes alıp verme hareketleri düzene girecektir. Bebeğin akciğer gelişiminin tamamlanması birkaç haftayı daha bulacaktır. Ancak dediğimiz gibi bebek, bu haftada normal insana yakın bir şekilde nefes alıp vermektedir. Bebeğinizin bu haftada sinir sistemi de hızlı bir şekilde gelişmektedir. Artık tırnakları uzun bir bebeğiniz var. Gebelikte 34. Haftada bebeğinizin bağışıklık sistemi, yediğiniz besinlerden alınan vitaminler ile hızlıca gelişmektedir.  Kafa kemiği, bir önceki haftaya nazaran çok gelişme göstermemiştir ancak bu haftadan sonra gelişimine hız verecektir. Bu arada hatırlatmakta fayda var ki; doğum sonrasında bebeğinizin kafa kemiğindeki yumuşaklık sizi korkutmamalı, doğum sonrasında yapılan demir desteğiyle bu sorun kısa zamanda hallolacaktır.

    Gebelikte 34. Haftada bebeğinizin boyu ve kilosu ne kadardır?

    Bebeğiniz bu hafta içinde yaklaşık olarak 46 cm ve 2100 gram civarındadır. Yağ depolama özelliğinin vücutta artmasıyla kilo almaya devam etmektedir.

    Gebelikte 34.haftada ultrason görüntüsü

    Bu haftada bebeğiniz geçen haftaya nazaran daha büyümüş ve farklı pozisyonlarda durmayı öğrenmiştir.

    Gebelikte 34.haftada anne adayında görülecek değişiklikler nelerdir?

    Bu haftada kadınlarda gebelik hormonlarının çok salgılanması sonucunda görme yetisinde hassasiyet görülebilir. Özellikle lens kullanan bayanlarda bu durum daha sık görülmektedir. Ancak bu durum doğum sonrasında lohusalık dönemi içerisinde düzelecektir. Annenin artık çok daha fazla enerjiye ihtiyacı olduğu unutulmamalıdır. Baş ağrısı, yorgunluk ve uykusuzluktan dolayı ani hareketlenmelerde gözde kararmalar meydana gelebilir. Bundan dolayı bu hafta içerisinde anne adayı mümkün olduğu kadar yalnız bırakılmamalı, sürekli yanlarında birisi bulunmalıdır. Bu haftada yine bacaklarda şişmeler meydana gelebilir. Bacaklarda oluşan şişkinlikler ve krampların giderilmesi için doktor tarafından verilen kalsiyum ve magnezyumlar alınmalıdır. Artık tuz ve şeker kullanımını azaltmalısınız. Saçlarınızda aşırı derecede uzama görülebilir, salgılanan hormonlardan dolayı belirli bölgelerde tüylenmeler görülebilir. Bu tüylenmenin en büyük sebebi, kadınlarda bu dönemde salgılanan erkeksi testestoron hormonunun varlığıdır. Bu haftada doktor kontrolünde cinsel ilişki yaşanabilir ancak uzmanlar tarafından önerilen şekilde bu ilişkiler yaşanmalıdır.

    Gebelikte 34.haftada babaya tavsiyeler

    Doğuma yaklaşılmasından dolayı, doğum olayını organize etmeli ve doğum çantası, doğum anında hastaneye ulaşım gibi tüm sorunlar halledilmelidir.

    Op. Dr. Ayşe Duman

    31 Ocak 1966 tarihinde, İstanbul Süleymaniye’de dünyaya geldi. 1984 yılında 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine başlayan Duman, eğitiminin 2. yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne nakil yaptırdı ve 1990 yılında aynı okuldan mezun oldu.

    Yorumlar

    Bir yorum yazınız