GEBELİĞİN 36. HAFTASI
RANDEVU TALEP ET

ONLINE RANDEVU

*Saat 19.00’ dan sonraki online randevu talepleriniz için tarafınıza saat 09.00’ dan sonra geri dönüş yapılacaktır.

    Randevu İçin Hemen Arayın!
    (Pzt - Cuma 10:00 ve 18:00 arası)

    GEBELİĞİN 36. HAFTASI

    GEBELİĞİN 36. HAFTASI

    Gebelikte 36. Haftada bebeğinizde görülecek değişiklikler nelerdir?

    Bebeğiniz yaklaşık olarak 2 kg. 700 gram oldu. Ayrıca boyu da yaklaşık 48 cm. bebeğiniz gelişimine kaldığı yerden hızla devam ediyor. Her gün yaklaşık olarak 25 gram alıyor ve doğum günü için kendisini hazırlamaya devam ediyor. Bu haftada bebeğiniz içinde yüzdüğü sıvıyı ve artık dökülmeye başlayan tüylerini yutmaya başladı. Bu durum bebeğinizin ilk bağırsak hareketlerini oluşturmaya başladı bile. Bu haftada itibaren artık bebeğiniz prematüre olmaktan çıkıyor. Hatta artık yavaş yavaş vücudunu döndürerek kafasının aşağı doğru gelmesini de sağlıyor. Söylediğimiz gibi bebeğiniz doğum günü hazırlıklarına devam ediyor. Bu haftada artık bebeğinizin tüm sistemleri kas sistemi de dâhil oluşmuş durumda.

    Gebelikte 36. Haftada bebeğinizin boyu ve kilosu ne kadardır?

    9 ay 10 günlük bu süreçte bebeğiniz her geçen gün gelişimine devam ediyor. Gebeliğin 6. haftasına geldiğinde ise yaklaşık ağırlığı 2 kilo 700 gramdır. 100 gram eksik ya da 100 gram fazla olması annenin nasıl bir hamilelik geçirdiğine göre değişkenlik gösterebilir. Boyu ise 46-48 cm arasıdır. Karnınıza bakınca garip gelebilir bu uzunluk ama bebeğiniz içerde kıvrım kıvrım duruyor zaten.

    Gebelikte 36.haftada ultrason görüntüsü

    Bu haftada bebeğinizi kolları kalbinin hizasında bağlı olarak uyuyorken ve uyandığında parmağını emdiğini görmeniz de mümkündür.

    Gebelikte 36. Haftada anne adayında görülecek değişiklikler nelerdir?

    Haftalar hızla geçerken siz anne adayını da bir telaş alır. Hayalini kurduğunuz minik ellere kavuşmanıza az kalmıştır çünkü. Bu hafta hormonların da etkisiyle vücudunuzda bir takım değişiklikler olacak ve bu değişiklikler sonucu artık hamile yürüyüşüne geçeceksiniz. Tabi bu hormon değişikliğinin tek sonucu hamile yürüyüşü değil bununla birlikte özellikle bel ağrıları da yaşanabilir. Bebeğiniz artık öncekinden fazla yer kapladığı için yemek yemekte zorlanabilirsiniz. Bunun için az az ve sık sık yemek yemek sizin için ve bebeğiniz için daha sağlıklı olacaktır.

    Gebelikte 36. Haftada baba adayına tavsiyeler.

    Baba adayına aslında çok büyük işler düşmekte. Doğumun yaklaşmasıyla birlikte anne adayında artan stres hem anne adayını hem de bebeği olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle anne adayına yardımcı olmak ve onu anladığını hissettirmek baba adayına düşer.

    Op. Dr. Ayşe Duman

    31 Ocak 1966 tarihinde, İstanbul Süleymaniye’de dünyaya geldi. 1984 yılında 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine başlayan Duman, eğitiminin 2. yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne nakil yaptırdı ve 1990 yılında aynı okuldan mezun oldu.

    Yorumlar

    Bir yorum yazınız