GEBELİĞİN 29. HAFTASI
Gebelikte 29.haftada bebekte görülecek değişiklikler nelerdir?
Bebeğin hareketliliğinin fazlalaşması, tekmelerine hiç ara vermemesi öyle bir hal alacak ki hareket kabiliyetiniz sınırlanacaktır. Ancak bu durumun, sizlere yaşattığı mutluluğun da farkındayız. Bu durum ayrıca bebeğinizin gelişimi ve sağlık durumu hakkında sizlerde olumlu düşünceler oluşturmalıdır. Ancak her zamankinden fazla tekme ve hareketlilik gösteriyor ise hemen doktorunuza başvurmalısınız. Bebeğiniz, bu haftada başı ve gövdesi orantılı, gerçekten profil olarak bebeğe benzeyen bir hal almıştır. Bu haftada bebeğinizde meydana gelen değişiklikler içerisinde en önemlisi de bebeğin vücut ısısının kontrolünü sağlamaya gösterdiği eğilimdir. Bu haftada bebek, ortama göre vücut ısısını ayarlamaya oldukça yakındır. Bu işlemi başarabilmesi için yaklaşık olarak iki haftaya daha ihtiyacı vardır. Kemik iliğinin alyuvar üretmesi, ve bağışıklık sisteminin varlık göstermeye başlaması bu haftanın önemli değişiklikleri arasında yer almaktadır. Bebeğin, anne karnında başlattığı bağışıklık kazanma operasyonu, doğumdan sonra anne sütü ile tam olarak başarıya ulaşmış olacaktır.
Gebelikte 29.haftada bebeğinizin kilosu ve boyu ne kadardır?
Gelişimini sürdürmekte olan bebeğiniz, bu haftada yaklaşık olarak 1150 gram ve 39 cm civarında ölçülere sahiptir.
Gebelikte 29. Haftada ultrason görüntüsü
Gebelikte 29.haftada bebeğinizin hareketlerini ve parmağını emmeye başladığını net olarak ultrason sonuçlarında görebilirsiniz Gebelikte 29.haftada anne adayında görülecek değişiklikler nelerdir?
Bu haftada, doğuma yaklaşıldıkça görülecek handikapların ilklerini yaşayacaksınız. Göğüslerinizdeki çatlamalar artacak, hızlı bir şekilde büyüme göreceksiniz. Bunun sebebi, anne sütünün üretilmesinin başlamasıdır. Göğüslerinizde ağrılar oluşacaktır ancak bu ağrıların ve şişliklerin devam etmesi halinde doktorunuza başvurmalısınız. Karın bölgenizde de bebeğin büyümesinden ve rahimde fazla yer kaplamasından kaynaklı olarak çatlamalar ve kaşıntılar olması gayet normaldir. Bu bölgeleri, kaşımamalı sadece nemlendirici kremlerle tahrişi azaltmaya çalışmalısınız. Kremlerin yanında bol E vitamini takviyesi yapmanız kaşıntıların azalmasını sağlayacaktır. Bu haftadan sonra kilo almaya başlayacak ve tartıda kilo aldığınızı fark edeceksiniz. Bebeğiniz doğduktan sonra ona verebileceğiniz en kıymetli besinin anne sütü olduğunu unutmayarak aldığınız besinlere dikkat etmelisiniz. Anne sütünün kalitesini artıracak, doktorunuz tarafından önerilen yiyeceklerle beslenmeniz çok faydalı olacaktır. Ayaklarınızda ödem oluşumunu engellemek için sabah yürüyüşünü aksatmamalı ve ayaklarınızı vücudunuzdan yukarıda tutacak şekilde günde birkaç saat dinlenmelisiniz.
Gebelikte 29. Haftada babaya tavsiyeler
Bebeğiniz, yavaşça onunla konuştuğunuzu anlayacak ve hissedecektir. Bundan dolayı ona ve anne adayına ilginizi artırarak devam ettirmelisiniz.
Yorumlar