GEBELİĞİN 35. HAFTASI
Gebelikte 35. Haftada bebeğinizdeki değişiklikler nelerdir?
Rahimde yer kalmayacak kadar büyüyen bebeğiniz, artık bu sorundan dolayı rahat hareket edememektedir. Bebeğinizin hareket kabiliyeti, alan darlığından kısıtlandığından dolayı hareket ettikçe kasıklarınızda, karnınızda ve belinizde ağrılara sebep olacaktır. Bu ağrılar, zaman zaman öyle çekilmez olacak ki; hareket etmek istemeyeceksiniz ancak unutmayın bebeğinizi kucağınıza almanıza çok az zaman kaldı. Bu ağrıların giderilmesi için sadece doktorunuzun tavsiye ettiği, bebeğe zarar vermeyecek, gebelik seyrini tehlikeye atmayacak ağrı kesiciler kullanabilirsiniz. Ayrıca, bebeğin hareket kabiliyeti yetersiz olduğundan anne adayı sürekli hareket halinde olursa bebek de bu hareketlilikten faydalanacak ve size sıkıntı yapmayacaktır. Bebeğinizin iç organları da gelişimlerini tamamlamak üzereler. Bebeğin kafa kemiği, gittikçe sertleşiyor ancak tam olarak sertleşmesini tamamlamayacaktır. Çünkü kafa yapısının çok sert veya yumuşak olması, bebeğin doğum kanalından geçişini zorlaştıracaktır.
Gebelikte 35. Haftada bebeğinizin boyu ve kilosu ne kadardır?
Bebeğiniz bu haftada gelişimini sürdürmeye devam etmektedir. Ortalama olarak 2300 gr ağırlığında ve 47 cm boyundadır. Bundan sonra bebeğiniz, diğer haftalara nazaran daha hızlı büyüyecek ve gelişecektir.
Gebelikte 35. Haftada ultrason görüntüsü
Bu hafta içerisinde bebeğinizin tam olarak oluşmuş vücudunu görebilirsiniz.
Gebelikte 35.haftada anne adayında görülecek değişiklikler nelerdir?
Gebeliğin bu haftasında artık hapşırma ve tıksırma gibi eylemlere dikkat etmeniz gerekmektedir. Aniden gerçekleştirilen bu eylemler, kasılmanıza, bebeğin rahim içerisinde rahatsızlık duymasına ve daha ileri safhada erken doğum dahi yol açabilir. Bu hafta içinde idrara çıkma aralıklarınız oldukça azalmış ve sürekli bu şekilde gereksinimleriniz oluşmuştur. Bunun en büyük sebebi, bebeğin doğum kanalına yaklaşmış olduğundan kafasının idrar kesesine uyguladığı baskıdır. Bu haftada idrar kaçırma olayları ile karşılaşabilirsiniz. Buna karşılık alacağınız önlem pedler olmalıdır. İdrara yetişmek için hızlı olarak gerçekleştireceğiniz hareketler, erken doğum gibi ihtimallere sebep olacağından ped yardımı ile rahat hareket edebilirsiniz. Rahim içerisinde durumlar tersine dönmüş, artık bebeğiniz, amniyotik sıvıdan daha çok yer kaplamaya başlamıştır. Bu haftada sürekli mide ağrıları hissedebilirsiniz. Her yazımızda belirttiğimiz gibi mide rahatsızlıkları, baş ağrısı gibi durumlarda doktor tavsiyesi olmayan ilaçları kullanmamanız gerekmektedir.
Gebelikte 35. Haftada baba adayına tavsiye
Doğum organizasyonu konusunda eksik kalanları tamamlamanız gerekmektedir.
Yorumlar