GEBELİĞİN 28. HAFTASI
RANDEVU TALEP ET

ONLINE RANDEVU

*Saat 19.00’ dan sonraki online randevu talepleriniz için tarafınıza saat 09.00’ dan sonra geri dönüş yapılacaktır.

    Randevu İçin Hemen Arayın!
    (Pzt - Cuma 10:00 ve 18:00 arası)

    GEBELİĞİN 28. HAFTASI

    GEBELİĞİN 28. HAFTASI

    Gebelikte28.haftada bebeğinizde görülecek değişiklikler nelerdir?

    Bebeğiniz, bu haftada sürekli uyku ve arada bir uyanarak sizi tekmelemek dışında bir faaliyetle uğraşmamaktadır. Aralıklarla gözlerini de açıp kapatan bebeğiniz, artık nerede olduğunun farkına varmış gibi duruyor. Bu hafta içerisinde geçen haftalarda oluşmaya başlayan saçları, uzamaya başlıyor, kas yapısı oluşturularak güçleniyor ve vücudu yağ biriktirmeye devam ediyor. Bebeğin vücut ısısını ayarlaması için yağ depolamaya ihtiyacı olduğundan bu haftalarda göstereceği yağ depolama eğilimi, geleceği için oldukça önemli bir olaydır. Bu haftada bebekte dikkat çekecek en önemli özellik, annesinin onunla ilgilendiğini fark etmesi ve annesini tanımaya başlamasıdır. Öyle ki annenin onunla ilgilendiğinin farkında olarak hareketlilik gösterecektir. Onunla bu haftada konuşmalısınız sizi anlıyor, sizin sesinizle güvende hissedip mutlu oluyor. Bu haftada erken doğum gerçekleşirse bebeğinizin yaşama ihtimali %75 civarındadır. Ancak bu durumda doğan bebeklerde akciğer gelişiminin tamamlanmasına ortalama 5-6 hafta kaldığından solunum desteği sağlanması zorunludur.

    Gebelikte 28.haftada bebeğinizin kilosu ve boyu ne kadardır?

    Gelişimi süren bebeğiniz, bu haftada ortalama 38 cm boyunda ve 1000 gram ağırlığındadır.

    Gebelikte 28.haftada ultrason görüntüsü

    Gebelikte 28.haftada bebeğinizin cinsel organlarının oluştuğunu ve gelişmeye başladığını ultrason sonuçlarında görebilirsiniz.

    Gebelikte 28.haftada annede görülecek değişiklikler nelerdir?

    Gebelikte en son ve en önemli üçüncü evrenin başladığı bu hafta, anne için zor ve yorucu bir maratonun başlangıcıdır. Bebeğiniz büyümeye, sizler de kilo almaya, hantallaşmaya devam ediyorsunuz. Rahimdeki büyüme de bebeğinizin geliştiğinin en büyük göstergelerden birisidir. Bazı durumlarda rahmin kaburgalara kadar genişlediği görülmektedir. Bu olay da kaburgalarınıza ve belinize aşırı yük bindireceği için sizi daha da hareketsiz ve hantallaşmanıza sebep olacaktır. Bacaklarınızda oluşan ödemlerin yok olması için sabah egzersizleri dışında dinlenmeli ve çok hareket etmemelisiniz. Ayrıca önümüzdeki haftalarda göğüs ve karın bölgesinde oluşacak olan kırışık ve çatlaklara karşı şimdiden nemlendirici kremler ve E vitamini takviyesi yapabilirsiniz.

    Gebelikte 28.haftada baba adayına tavsiye

    Anne adayını ihmal etmemeli ve gebeliğin en zor evresinde onun sürekli yanında olmalısınız.

    Op. Dr. Ayşe Duman

    31 Ocak 1966 tarihinde, İstanbul Süleymaniye’de dünyaya geldi. 1984 yılında 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitimine başlayan Duman, eğitiminin 2. yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne nakil yaptırdı ve 1990 yılında aynı okuldan mezun oldu.

    Yorumlar

    Bir yorum yazınız