GEBELİĞİN 25. HAFTASI
Gebelikte 25. haftada Bebekte Olan Değişiklikler Nelerdir?
Gebelikte 25.haftada bebekte kas ve kemik dokular gelişmeye devam etmektedir. Anne adayının yediği besinlerin de etkisiyle bebeğin gelişimi bu haftalarda hız kazanmaktadır. Buna bağlı olarak kilosunda artmalar, psikolojik olarak gelişmeler de gerçekleşmektedir. Bu dönemlerde bebeğin kilosu arttığından ve kemik dokusu geliştiğinden dolayı anne karnında tekmeleri daha anlaşılır ve acı verici bir hale gelecektir.
Gebelikte 25. Haftada Bebeğin Boyu ve Kilosu Ne Kadardır?
Gebeliğin normal seyrinde devam ettiği durumlarda bebeğin kilosu her hafta biraz daha artmaktadır. Gebeliğin ikinci evresinde bu haftada bebeğiniz ortalama 800 gram ağırlığında ve 33cm boyundadır. Bu rakamlarda ortalama olarak %10 yanılma payının mevcut olduğu bilinmelidir. Bu durum göz önüne alınarak bebeğin sağlık durumu hakkında bir anda kötü düşünmek uygun olmayacaktır.
Gebelikte 25. Haftada Bebeğin Ultrason Görüntüsü Nasıldır?
Gebelikte 25.haftada bebeğinizin ultrason görüntülerinde bebeğin omurgasının daha sağlam olduğunu göreceksiniz başı ile vücut orantısı gün geçtikçe daha belirgin hale gelecektir. Vücut yapısı oturmaya başlamış ve tırnakları daha belirin bir hal almıştır.
Gebelikte 25. Haftada Anne Adayındaki Değişiklikler Nelerdir?
Gebelikte 25.haftada anne adayının kilosunda az da olsa artış gözlenecektir. Bebeğin de kilo almasıyla anne adayı da kilo alacak ve biraz daha hantal, yorgun bir durum gözlenecektir. Bu haftalarda bebeğin kaburga ve bele yaptığı baskıdan dolayı bel ağrılarınız artabilir. Rahim, bebeğin büyümesiyle orantılı olarak büyürken rahim kanalları aynı hızı takip etmediğinden karın bölgesinde ağrılar meydana gelebilir. Gebelikte bu haftada kabızlık, bulantılar ve bağırsak problemleriniz artabilir. Bundan dolayı genel olarak meyve ve hafifi yiyecekleri tercih etmeniz faydalı olacaktır. Özellikle kabızlığın engellenmesi için lif bakımından zengin olan yiyecekler ve tahıllı ekmek tüketimine özen göstermelisiniz. Bu dönemlerde bebeğinizle sohbet edip rahatlamayı tercih edebilirsiniz. Bu sizi ve bebeğinizi rahatlatacaktır.
Gebelikte 25. Haftada Baba Adayına Tavsiyeler
Gebeliğin bu döneminde baba adayı gebeliğin tüm seyrinde olduğu gibi anne adayının yanında olmalıdır. Ev işlerinde yardım etmeli, psikolojik olarak anneyi rahatlatmaya çalışmalıdır. Unutmayın ki gebelik, bayanların en hassas olduğu dönemlerden birisidir.
Yorumlar